Maatalouden muovijätteet ja vaaralliset jätteet

Maatalouden pakkausmuovijäte (veloituksetta)

Maatalouden lajitellut pakkausmuovijätteet voi tuoda veloituksetta Kempeleen lajitteluasemalle. Ekohaka 7, Kempele. Maatalouden pakkausmuovijätettä ovat esimerkiksi lannoitesäkit ja tyhjät kanisterit (ei öljyiset). Pakkausmuovijätteet vastaanotetaan veloituksetta, kun ne ovat lajiteltu omiksi lajeiksi esim. lannoitesäkit ja tyhjät kanisterit eivät saa olla sekaisin samassa kuormassa.

Maatalouden muut muovijätteet (maksullinen)

Heinäpaalien kiristekalvot, käärintämuovit ja aumamuovit eivät kuulu veloituksettomaan pakkausmuovinkeräykseen. Kuormat on mahdollista toimittaa Kempeleen lajitteluasemalla, Ekohaka 7, Kempele. Kuormat punnitaan ja käsittelymaksu veloitetaan painon mukaan.

MTK:n yhteistyökumppani tarjoaa myös maatalousmuovien noutopalvelua. Tutustu palveluun: https://www.mtk.fi/-/maatalousmuovit?inheritRedirect=true

MTK:n luoma palvelu kiertoasuomesta.fi on maatalouksien materiaali- ja sivuvirtojen markkinapaikka, johon voi tarjota myytäväksi ja ostettavaksi materiaaleja.

Maatalousyritysten vaarallinen jäte (maksullinen)

Maataloudet voivat toimittaa pieniä määriä vaarallisia jätteitä kuntien jäteasemille. Isommat erät toimitetaan lajitteluasemalle. Maatalouden vaarallisilla jätteillä on määrärajoitukset ja käsittelymaksu

Hevoset

Tilalla lopetettavat hevoset voidaan toimittaa Honkajoelle: https://raatonetti.fi/site?node_id=160&action=show_data&p_id=25&row=6

Noutopalvelun hinta on 135€ (alv 0 %). Noudon voi tilata etukäteen lopetuspäivälle, jos tämä on tiedossa. Hevosilta tulee poistaa kengät.

Oulussa toimii myös lemmikkieläinten hautausmaa: http://oulu.xn--elinsuojelu-m8a.fi/toiminta/hautausmaa, joka ottaa vastaan myös hevosia. Hinta on 200 € (sis. alv 24 %) sekä hautauskulut.

Viskaalin tila Muhoksella tarjoaa teurastamopalveluita lähialueelle. Tutustu palveluun: https://viskaalin.fi/tuottajat/